X
Nederlands (Nederland)
English (United States)

Activiteit details


AgroConnect winterseminar Smart Industry

Waar: Conferentiecentrum De Reehorst, Ede
Dag(en): 26 november 2015
Aanvang: van 19:00 tot 22:00

Omschrijving:

Jaarlijst winterseminar van AgroConnect met de volgende twee sprekers: 

Smart Industy

Door Tom van der Horst, TNO Delft.
Tom van der Horst is Manager Strategies for Industry & Innovation bij TNO. Hij heeft gestudeerd aan de Technische Universiteit Delft en initieerde bij TNO het eerste ecodesign programma (1988-1993). Vervolgens was hij in samenwerking met bedrijven als Océ, Philips, Atag en Nike als projectmanager van verschillende grote ecodesign-programma’s actief. Hij was de oprichter van de kenniscentra Katahlys (TNO/TUD) en KCT (TNO/EUR). Tot 2010 leidde hij de business unit Innovation&Environment bij TNO, een strategische denktank ter bevordering van onderzoek rondom innovatie, duurzaamheid, milieuontwikkelingen en economie.
Tom is gevraagd uit te leggen wat onder Smart Industry wordt verstaan, hoe hier invulling aan wordt gegeven in de verschillende branches en wat zijn visie in op smart industry in agro & food.
Voor de presentatie klik hier.
 

Datauitwisseling met apparaten, machines, werktuigen en trekkers

Door Peter van der Vlugt, Chairman AEF (Agricultural Industry Electronics Foundation), CTO Kverneland Group Mechatronics BV.
Peter is gevraagd uit te leggen wat het werkgebied is van AEF, wat de speerpunten zijn voor de komende jaren, hoe AEF borgt dat standaarden zorgvuldig worden geïmplementeerd en hoe AEF de samenwerking ziet met ISO en AgGateway. Met als speciaal aandachtspunt de ontwikkelingen rond datahubs voor het delen van data van machines, werktuigen en trekkers (o.a. het DKE initiatief Duitsland, een merkonafhankelijk dataportaal). Daarnaast komen de ontwikkelingen binnen Kverneland op het gebied van smart farming aan de orde.
Voor de presentatie klik hier.

 

 

Terug