X
Nederlands (Nederland)
English (United States)

AgroConnect-winterwebinar 19 november 2020

AgroConnect-winterwebinar, donderdagmiddag 19 november 2020

Vanwege de Corona-perikelen was dit geen fysieke bijeenkomst maar een webinar.

Programma:

14:00-14:10    Opening
Door de voorzitter, Martin Vervoorn.

14:10-14:50    Will Kroot, Technisch Directeur VAA Data Works
De agrifood-ICT-architectuur voor de toekomst.
De afgelopen 30 jaar heeft de agro ICT zich ontwikkeld van batchgewijs overzetten van standaard berichten van de ene computer naar de andere tot het realtime koppelen van dataproducenten en dataconsumenten, door het hoogfrequent delen van data uitsluitend op het moment dat de data binnen een proces nodig is. Deze vorm van procesintegratie over bedrijfsgrenzen heen stelt hoge eisen aan de ICT-omgeving ten aanzien van performance (bandbreedte), beschikbaarheid, kwetsbaarheid (cybersecurity weerbaarheid) en ethiek. Het applicatielandschap in agrifood ontwikkelt zich als een organisch ecosysteem van losse toepassingen van verschillende leveranciers die optimaal met elkaar moeten kunnen samenwerken. Dit vraagt om een raamwerk (een afsprakenstelsel) waardoor ook nieuwe spelers met innovatieve gespecialiseerde toepassingen eenvoudig kunnen inpluggen.
De presentatie van Will is hier te vinden.
Relevante video's zijn:
- Future of Farming: how is technology transforming agriculture?
- Blue Radix | How does autonomous greenhouse management with Crop Controller work?
- FoodInsights Kuijpers Poultry.
- We believe.

14:55-15:35    Bernard van Raaij, Directeur Q-Ray
Hoe voorkom ik dat ik een blauwe reus wordt?
Nieuwe kansen voor de Nederlands Agri- en Food
Nieuwe technologieën kunnen enorme impact hebben op een bestaand speelveld (markt). Bestaande spelers zijn dan vaak in het nadeel omdat zij binnen bestaande kaders blijven denken en daardoor de kansen op echte vernieuwing in hun sector niet op tijd zien aan te komen. Zeker als het gaat om ICT geldt ook vaak de wet van de remmende voorsprong: concepten en technieken die jaren geleden succesvol zijn geïntroduceerd, werken nu verlammend op de introductie van nieuwe technologieën. In deze presentatie laat Bernard van Raaij, aan de hand van voorbeelden die we allemaal kennen, zien dat ook de Nederlandse Agri- en Foodbedrijven kansen laten liggen waardoor zij het risico lopen dat nieuwe speler hun speelveld ruw gaan verstoren.
De presentatie van Bernard is hier te vinden.

15:40-16:20    Roxie Muller, Innovation Manager Nedap
The Virtual Herdsman 
The next step in human technology interaction
With a growing need to feed the world, herd sizes and the level of technology implemented are rapidly increasing, resulting in an overload of data. In this tech talk Roxie shares Nedap’s vision on technology and shows how the use of futuristic technologies like augmented reality can provide relevant insights from Nedap CowControl and other systems presented in the most intuitive way above the animals in the barn. A technical solution aimed to make the interaction with the technology much easier.
De video "The Virtual Herdsman" van Roxie is hier te vinden.

16:20-16:25    Sluiting