X
Nederlands (Nederland)
English (United States)

AgroConnect-winterseminar 25 november 2021

AgroConnect-winterseminar
Donderdagmiddag 25 november 2021, ontvangst tussen 14:30 en 14:45 uur.
Locatie: Hotel De Wageningsche Berg, Generaal Foulkesweg 96, Wageningen.

 

U kunt zich nu via deze link aanmelden.

Het (voorlopige) programma is als volgt:

 

14:30-14:45

Ontvangst met koffie / thee.

 

 

14:45-15:20

Spreker 1: Jakob de Vlieg (Prof. Data Science & Lead AgriFoodTech, TU/e & JADS)
“Heeft de Agri&Food sector nog toekomst zonder Artificiële Intelligentie in dit tijdperk van big data, sensors en robotica?”
Het huidige systeem van produceren, verwerken en verhandelen van voedsel is over zijn houdbaarheidsdatum heen. Ook voor de Nederlandse Agri&Food sector wordt de inzet van Artificial Intelligence (A.I.) en HigTech alsmaar belangrijker. Doorbraken op het grensvlak tussen AgriFood en slimme technologie kunnen bijvoorbeeld oplossingen bieden voor onvoldoende beschikbare arbeidskrachten voor de land- en tuinbouw. Via slimme data-integratie kunnen duurzamere voedselketens worden ontwikkeld door productie, bronnen en gebruikers effectiever op elkaar af te stemmen. Dit om zowel economische waarde te verhogen als verspilling en onnodige bewerking te voorkomen. Een systeemwijziging en gestructureerde samenwerking tussen kennisinstellingen en bedrijfsleven is essentieel in dit tijdperk van digitalisering. In deze presentatie zal ik aan de hand van een aantal lopende projecten kansen en uitdaging toelichten. 

 

 

15:20-15:55

Spreker 2: Jeen Nijboer (Themamanager Food & Agri Duurzaamheid Rabobank)
Impact GLB 2023 op informatisering in de agrifood sector
Geeft de visie van de Rabobank op de impact van het nieuwe Europese gemeenschappelijke landbouwbeleid (GLB 2023) op de sector en hoe informatisering / automatisering bij kunnen dragen om de boer en ketenpartijen optimaal te ondersteunen in deze transitie.

 

 

15:55-16:25

Pauze

 

 

16:25-17:00

Spreker 3: Melanie Murk (Business development FarmTrace)
Digitalisering als versneller van strategische samenwerking in de voedselketen.
Uit eerder onderzoek blijkt dat strategische samenwerking in de voedselketen kan leiden tot waarde creatie. Digitalisering is een middel om dit te versnellen. Melanie Murk geeft haar visie op huidige ontwikkelingen, uitdagingen en kansen die verdere digitalisering in de keten biedt.
Melanie is tevens als gastdocent en auteur verbonden aan EFMI Business School.

 

 

17:00

Afsluiting

 

 

17:00 -18:00

Informeel netwerken onder het genot van een hapje en een drankje.


Voor leden van AgroConnect is deelname gratis. Voor overige geïnteresseerden bedragen de kosten € 90 pp (excl. btw, facturatie achteraf). 
Voorafgaande het seminar is in het begin van de middag tussen 13:00 en 14:30 uur op dezelfde locatie de algemene ledenvergadering van AgroConnect. 

Met vriendelijke groet,

Conny Graumans
general manager AgroConnect
info@agroconnect.nl
+31 6 43038612