X
Nederlands (Nederland)
English (United States)

Activiteit details


Impact van robotisering/automatisering

Waar: Conferentiecentrum “De Reehorst”
Dag(en): 24 november 2016 t/m 24 november 2016
Aanvang: van 19:00 uur tot 22:00 uur

Omschrijving:

Jaarlijks winterseminar van AgroConnect met de volgende twee sprekers: 

 • Internet of Food
  Door Theo Thewessen, directeur Geodan
  We bevinden ons in de beginfase van een nieuwe innovatiegolf die o.a. gedreven wordt door de ‘dataficatie’ van onze samenleving. Waardeketens, of supply chains worden hierbij in toenemende mate gedreven door data en door ICT. Dat beïnvloedt thans elke sector (voorbeelden te over). Er ontstaan geheel nieuwe verbindingen in ketens, nieuwe business modellen, nieuwe toetreders, maar ook afhakers. ….dat gaat ook gebeuren voor de keten van AgroFood. Deze datagedreven en door ICT verbonden keten in de AgroFood duiden we middels de metafoor "Internet of Food”.
  Theo geeft een overzicht van hoe deze dataficatie zich in de keten ontwikkelt, en welke nieuwe verbindingen en nieuwe machtsverhoudingen er kunnen ontstaan. Hamvraag is natuurlijk: Kan dit ons ook helpen om structurele problemen in de keten van AgroFood op te lossen? Of…?
  Theo is directielid van Geodan en is vanaf oktober 2015 lector aan de HAS Hogeschool Den Bosch voor het lectoraat Location Intelligence. Dit nieuwe lectoraat richt zich op de vraag hoe we in de domeinen agro, food en leefomgeving verzamelde locatiedata slim kunnen inzetten om zo tot betere, nieuwe en verrassende inzichten te komen.

  Voor de presentatie klik hier.
 • De impact van robotisering/automatisering op de business
  Door Han Mesters, Sector Banker bij ABN AMRO
  Han is binnen de afdeling Sector Advisory van ABN AMRO verantwoordelijk voor de Zakelijke Dienstverlening. Han geeft regelmatig presentaties over trends in de sector en is een actieve gebruiker van social media. Han is bedrijfskundige en economisch historicus en heeft als specialisatie strategie. Hij heeft een aantal rapporten geschreven over human capital omdat dat onderwerp het bindende element is in zijn sector.
  Han geeft zijn visie op de impact van robotisering/automatisering op de samenleving en op de agrarische sector in het bijzonder. Inzicht wordt gegeven in waarom robotisering/automatisering meer disruptief is in bepaalde branches dan in andere. Geschetst wordt welke impact dit heeft op de samenleving en waar we alvast rekening mee moeten houden.

  Voor de presentatie klik hier.

Terug