X
Nederlands (Nederland)
English (United States)

Activiteit details


Data Delen en Ketentransparantie

Waar: Hotel De Nieuwe Wereld, Marijkeweg 5, 6700 AA Wageningen
Dag(en): 9 juni 2016
Aanvang: van 13:15 tot 17:30

Omschrijving:

 Toelichting onderwerpen:

 • “LoRa” een mobiel netwerk voor het internet-of-things”
  Door Sander de Jong / Jacob Groote (KPN)
  Toelichting op de toepassingsmogelijkheden van het gebruik van het LoRa-netwerk (lange golf radiocommunicatie) voor datauitwisseling met machines en apparaten in het buitengebied. 
  Daarnaast is KPN gevraagd een analyse te geven van de beschikbaarheid van (voldoende) bandbreedte voor datacommunicatie (mobiel en vaste lijn) in het buitengebied en de initiatieven van KPN om dit te verbeteren toe te lichten.
  Klik hier voor de presentatie.
   
 • “Blockchain in de foodchain”
  Door Lan Ge (WUR-LEI)
  Blockchain wordt gezien als de techniek van de toekomst om data mee te geven aan een object of event in een informatieketen. Dounia legt uit wat Blockchain precies is en hoe dit bijvoorbeeld gebruik zou kunnen worden in agrifood-ketens om informatie over een product of een dier mee te geven richting de consument.
  Klik hier voor de presentatie.
   
 • “Data analytics in de praktijk”
  Door Arjen Vestjens (CQM)
  CQM is gespecialiseerd in het analyseren van big data, in forecasting, optimalisatie en in predictive analytics. CQM heeft samen met VAA voor Agroenergy BiedOptimaal gerealiseerd. Arjen legt aan de hand van enkele praktische toepassingen uit wat er bij komt kijken om van big data stuurinformatie te maken, met ook aandacht voor de valkuilen en voetangels.
  Klik hier voor de presentatie.
   
 • “Data uitwisselen met Eurofins Agro”
  Door Piet ter Doest (Eurofins Agro)
  Eurofins Agro (voorheen BLGG c.q. AgroXpertus) is in Nederland het grootste laboratorium voor grond-, gewas-, kuil- en mestonderzoek. Eurofins Agro heeft met succes het UN/Cefact standaard LOR-bericht (Laboratory Observation Report) geïmplementeerd. Piet vertelt over de implementatie van dit bericht en de internationale ambities van Eurofins Agro met betrekking tot gestructureerde datauitwisseling met klanten en opdrachtgevers.
  Klik hier voor de presentatie. 

 

Terug